Nem szeretek jármű tortákat készíteni! Szerintem nem vagyok ezzel egyedül...
Legjobban azok a torták hoznak lázba, amik életre kelnek vagy legalábbis egy pillanatra elgondolkoztatják a szemlélőt, hogy ez akár igazi is lehetne!!!
Mint például az előző tortám , ami igazi kihívás volt számomra. Élveztem is minden percét a készítésének!
Aztán szeretem még a különböző ötletek alapján díszített , dekorált tortákat is, (a sablonos tömeg gyártottakat viszont semmiképp!!!)
De legkevésbé akkor is a járműveket szeretem..:(
( kivételek ez alól a mesefigurás torták )
Mert hát ugye hogy is lehetne élethű egy autó, fehér, szürke, vagy fekete szélvédővel, és hogyan is lehet élethű formát faragni úgy, hogy egy bizonyos szeletszám épp stimmeljen,és a többi apró részletet már nem is sorolnám,mert nem ez a probléma forrása.
Mert bár ugyan az idő mostanság a legnagyobb ellenségem, de igyekszem én ezt, nem kispórolni a munkáimból, viszont előre rettegek hogy valami gagyi furmányosság lesz a végeredmény!!!
Mert hasonlítani sok mindenre fog majd ,csak nem az élethű mására...és ez lelomboz.
És persze ugyanakkor inspirál is , elvégre mások is megoldják valahogy , és még az is lehet , hogy ugyan ezekkel a gondolatokkal kezdenek hozzá, a végeredmény viszont sokszor teljesen rendben van...Hiszen ez egy Torta!...Talán csak saját munkáját nézi ennyire kritikusan az ember??
Nem tudom ,de néha jó lenne más szemével látni!!!
A héten viszont volt alkalmam "kezeltetni " magam jármű ellenes tortás fóbia ellen , mert becsúszott három is!
Kisebb nagyobb hibákkal ,de hatalmas lelkesedéssel próbáltam beleadni mindent, remélve hogy egy kis ideig megint nem kell majd ilyen műveletekre vetemednem!
Oldalak
▼
2011. október 9., vasárnap
2011. október 3., hétfő
Chanel kollekció
Ezúttal egy Chanel kollekciót próbáltam tortába öltöztetni.
Igyekeztem lehetőség szerint minél élethűbben megvalósítani ezt a tortát.
Az utolsó órában, miért is ne akkor!?...Nem bírtam tovább és elmentem (étel) lakk spray-t venni.
Annak a cipőnek feketének és csillogónak kellett lennie!!
Nem volt mit tenni, menni kellett...csak egy tízen pár kilométer a város másik végébe biciklivel...és 5 percel szállítás előtt kész is voltam:)
Nem vagyok ám megszállott ááá!!!
De szerintem megérte:)
Piskóta: (3* 6 tojásból lapot sütöttem)
Csoki krém: ...formatortákhoz a legjobb!
(2 adag)
4 tojás, 8 ek liszt, 6 dl tej gőz fölött sűrűre főzve.
Hozzáadok 4 tábla minőségi étcsokoládét, (40 dkg) és hagyom kihűlni.
Habosra keverek 30 dkg vajat , és 20 dkg porcukorral ,és a kihűlt krémhez adom.
Ezzel is jól kikeverem, és hozzáadok 4 ek mogyorókrémet,majd megint keverem kicsit ,és a végén 1 dl tejszínhabot is felhabosítok benne.
Nagyon jó állagú ,és ízű krém lesz a végeredmény.
Nem túl lágy, és nem túl sűrű, így nem lesz tömény,és csömör!!
Ínyenceknek ajánlom kipróbálásra, a csokiadagolásnál egy szelet sport szelettel megtoldva, és a végén egy narancs héját belereszelve:) Így készült a kincsesláda tortám ami szintén nagyon finom lett ,és különleges!
Igyekeztem lehetőség szerint minél élethűbben megvalósítani ezt a tortát.
Az utolsó órában, miért is ne akkor!?...Nem bírtam tovább és elmentem (étel) lakk spray-t venni.
Annak a cipőnek feketének és csillogónak kellett lennie!!
Nem volt mit tenni, menni kellett...csak egy tízen pár kilométer a város másik végébe biciklivel...és 5 percel szállítás előtt kész is voltam:)
Nem vagyok ám megszállott ááá!!!
De szerintem megérte:)
Piskóta: (3* 6 tojásból lapot sütöttem)
6 tojás, 12 dkg cukor , 12 dkg liszt , 1 ek rétesliszt,1 ek étkezési keményítő, 1 ek víz, 1 kk sütőpor, csipet só.
A fehérjéket habbá verjük egy csipet sóval.
A sárgájákat is fel habosítjuk amennyire lehet a cukorral, közben hozzáadjuk az egy evőkanál vizet.
A liszthez hozzáadjuk a réteslisztet, beleszitáljuk az evőkanálnyi keményítőt ,és a teáskanál sütőport.
Miután összekevertük adjuk hozzá a sárgájához.
Ezt is kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habot!
Mehet is a kivajazott (margarinozott) lisztezett formába,és irány a sütő!
Nem
sokban tér el az eredetitől, viszont a keményítő sokkal jobb állagot
kölcsönöz neki, nem lesz morzsalékos, könnyen kezelhető rugalmas puha
tésztát kapunk!
Csoki krém: ...formatortákhoz a legjobb!
(2 adag)
4 tojás, 8 ek liszt, 6 dl tej gőz fölött sűrűre főzve.
Hozzáadok 4 tábla minőségi étcsokoládét, (40 dkg) és hagyom kihűlni.
Habosra keverek 30 dkg vajat , és 20 dkg porcukorral ,és a kihűlt krémhez adom.
Ezzel is jól kikeverem, és hozzáadok 4 ek mogyorókrémet,majd megint keverem kicsit ,és a végén 1 dl tejszínhabot is felhabosítok benne.
Nagyon jó állagú ,és ízű krém lesz a végeredmény.
Nem túl lágy, és nem túl sűrű, így nem lesz tömény,és csömör!!
Ínyenceknek ajánlom kipróbálásra, a csokiadagolásnál egy szelet sport szelettel megtoldva, és a végén egy narancs héját belereszelve:) Így készült a kincsesláda tortám ami szintén nagyon finom lett ,és különleges!