2013. február 25., hétfő
2013. február 23., szombat
Rögtönzött esküvői torta..
Az egyik nagyon kedves barátnőm keresett meg , hogy másnap készítsek neki, egy mini esküvői tortát... én próbáltam összpontosítani , mert kissé elvesztettem a fonalat mikor mondta hogy a hétvégi farsangi buliba kell ,de valóban esküvőre..és hogy mily meglepő valószínű a mennyasszony mennyasszonynak a vőlegény vőlegénynek fog beöltözni, ő meg lehet hogy koszorúslány lesz...:)
persze egyből benne voltam...ő egyébként is azon barátaim közé tartozik, akinek az éjszaka közepén is nekiállnék sütni bármikor :)))
..és külön élvezem, hogy az én baráti körömben senki nem normális teljesen... :)
2013. február 20., szerda
Farsangi fánk
Fánk! ...
Na nem azért mert valami új, és fenomenális, és én találtam ki...hanem csak mert az eddigi fánkok között amiket készítettem a legfinomabb...
Ajánlom a figyelmetekbe!
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
4 tojássárgája
7 dl langyos tej
5 dkg friss élesztő
3 ek rum aroma
2 csipet só
...Olaj a sütéshez
Először is készítünk egy kovászt. 3 dl tejet a porcukorral 4 ek liszttel összekeverünk...
A felfuttatott kovászt összedolgozzuk a többi hozzávalokkal és robotgéppel kidolgozzuk hólyagosra.
Majd legalább egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztát kb 2 cm vastagságúra nyújtjuk. Majd megsütjük :)
Porcukrozzuk, ízlés szerint lekvárral csokiöntettel kínáljuk majd befaljuk:)
Jó étvágyat!
Na nem azért mert valami új, és fenomenális, és én találtam ki...hanem csak mert az eddigi fánkok között amiket készítettem a legfinomabb...
Ajánlom a figyelmetekbe!
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
4 tojássárgája
7 dl langyos tej
5 dkg friss élesztő
3 ek rum aroma
2 csipet só
...Olaj a sütéshez
Először is készítünk egy kovászt. 3 dl tejet a porcukorral 4 ek liszttel összekeverünk...
A felfuttatott kovászt összedolgozzuk a többi hozzávalokkal és robotgéppel kidolgozzuk hólyagosra.
Majd legalább egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztát kb 2 cm vastagságúra nyújtjuk. Majd megsütjük :)
Porcukrozzuk, ízlés szerint lekvárral csokiöntettel kínáljuk majd befaljuk:)
Jó étvágyat!
2013. február 12., kedd
2013. február 11., hétfő
2013. február 9., szombat
2013. február 2., szombat
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)