2011. október 9., vasárnap

Jármű torták hétvégéje

Nem szeretek jármű tortákat készíteni! Szerintem nem vagyok ezzel egyedül...
Legjobban azok a torták hoznak lázba, amik életre kelnek vagy legalábbis egy pillanatra elgondolkoztatják a szemlélőt, hogy ez akár igazi is lehetne!!!
Mint például az előző tortám , ami igazi kihívás volt számomra. Élveztem is minden percét a készítésének!

Aztán szeretem még a különböző ötletek alapján díszített , dekorált tortákat is, (a sablonos tömeg gyártottakat viszont semmiképp!!!)
De legkevésbé akkor is a járműveket szeretem..:(
( kivételek ez alól a mesefigurás torták )
Mert hát ugye hogy is lehetne élethű egy autó,  fehér, szürke, vagy fekete szélvédővel, és hogyan is lehet élethű formát faragni úgy, hogy egy bizonyos szeletszám épp stimmeljen,és a többi apró részletet már nem is sorolnám,mert nem ez a probléma forrása.
Mert bár ugyan az idő mostanság a legnagyobb ellenségem, de igyekszem én ezt, nem kispórolni a munkáimból, viszont előre rettegek hogy valami gagyi furmányosság lesz a végeredmény!!!
Mert hasonlítani sok mindenre fog majd ,csak nem az élethű mására...és ez lelomboz.

És persze ugyanakkor inspirál is , elvégre mások is megoldják valahogy , és még az is lehet , hogy ugyan ezekkel a gondolatokkal kezdenek hozzá, a végeredmény viszont sokszor teljesen rendben van...Hiszen ez egy Torta!...Talán csak saját munkáját nézi ennyire kritikusan az ember??
Nem tudom ,de néha jó lenne más szemével látni!!!

A héten viszont volt alkalmam "kezeltetni " magam jármű ellenes tortás fóbia ellen , mert becsúszott három is!
Kisebb nagyobb hibákkal ,de  hatalmas lelkesedéssel próbáltam beleadni mindent, remélve hogy egy kis ideig megint nem kell majd ilyen műveletekre vetemednem!






2011. október 3., hétfő

Chanel kollekció

Ezúttal egy Chanel kollekciót próbáltam tortába öltöztetni.
Igyekeztem lehetőség szerint minél élethűbben megvalósítani ezt a tortát.
Az utolsó órában, miért is ne  akkor!?...Nem bírtam tovább és elmentem (étel) lakk spray-t venni.

Annak a cipőnek feketének és csillogónak  kellett lennie!!
Nem volt mit tenni, menni kellett...csak egy tízen pár kilométer a város másik végébe biciklivel...és 5 percel szállítás előtt kész is voltam:)
Nem vagyok ám megszállott ááá!!!
De szerintem megérte:)

                               Piskóta:   (3* 6 tojásból lapot sütöttem)

6 tojás, 12 dkg cukor , 12 dkg liszt , 1 ek rétesliszt,1 ek étkezési keményítő, 1 ek víz, 1 kk  sütőpor, csipet só.

A fehérjéket habbá verjük egy csipet sóval.
A sárgájákat is fel habosítjuk amennyire lehet a cukorral, közben hozzáadjuk az egy evőkanál  vizet.
A liszthez hozzáadjuk a réteslisztet, beleszitáljuk  az evőkanálnyi keményítőt ,és a teáskanál sütőport.
Miután összekevertük adjuk hozzá a sárgájához.
Ezt is kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habot!
Mehet is a kivajazott (margarinozott) lisztezett formába,és irány a sütő!


Nem sokban tér el az eredetitől, viszont a keményítő sokkal jobb állagot kölcsönöz neki, nem lesz morzsalékos, könnyen kezelhető rugalmas puha tésztát kapunk!


Csoki krém:    ...formatortákhoz a legjobb!
(2 adag)

4 tojás, 8 ek liszt, 6 dl tej gőz fölött sűrűre főzve.
Hozzáadok 4 tábla minőségi étcsokoládét, (40 dkg) és hagyom kihűlni.
Habosra keverek 30 dkg vajat , és 20 dkg porcukorral ,és a kihűlt krémhez adom.
Ezzel is jól kikeverem, és hozzáadok 4 ek mogyorókrémet,majd megint keverem kicsit ,és a végén 1 dl tejszínhabot is felhabosítok  benne.

Nagyon jó állagú ,és ízű krém lesz a végeredmény.
Nem túl lágy, és nem túl sűrű, így nem lesz tömény,és csömör!!

Ínyenceknek ajánlom kipróbálásra, a csokiadagolásnál egy szelet sport szelettel megtoldva, és a végén egy narancs héját belereszelve:) Így készült a kincsesláda tortám ami szintén nagyon finom lett ,és különleges!