2010. november 27., szombat

Epreskés joghurttorta

Vendégeket vártam a nyár legforróbb napjainak egyikén, így választásom egy  frissítő könnyű joghurt tortára esett, tele nagy mézédes eperszemekkel rétegezve.
Hozzávalók:
Egy 6 tojásos piskóta...

6 tojás, 12 dkg cukor , 12 dkg liszt , 1 ek rétesliszt,1 ek étkezési keményítő, 1 ek víz, 1 kk  sütőpor, csipet só.

A fehérjéket habbá verjük egy csipet sóval.
A sárgájákat is fel habosítjuk amennyire lehet a cukorral, közben hozzáadjuk az egy evőkanál  vizet.
A liszthez hozzáadjuk a réteslisztet, beleszitáljuk  az evőkanálnyi keményítőt ,és a teáskanál sütőport.
Miután összekevertük adjuk hozzá a sárgájához.
Ezt is kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habot!
Mehet is a kivajazott (margarinozott) lisztezett formába,és irány a sütő!


Nem sokban tér el az eredetitől, viszont a keményítő sokkal jobb állagot kölcsönöz neki, nem lesz morzsalékos, könnyen kezelhető rugalmas puha tésztát kapunk!
Krém:
4 kispoharas joghurt
2.5dl tejszín(hullala)
1 cs. zselatin fix
4-8 ek porcukor ízlés szerint
Ezeket össze mixelve már mehet is a két lap közé..
A fondant receptjét kiskuktától hoztam, nekem nagyon bevált. Ezúton is köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése