Hozzávalók:
Egy 6 tojásos piskóta...
6 tojás, 12 dkg cukor , 12 dkg liszt , 1 ek rétesliszt,1 ek étkezési keményítő, 1 ek víz, 1 kk sütőpor, csipet só.
A fehérjéket habbá verjük egy csipet sóval.
A sárgájákat is fel habosítjuk amennyire lehet a cukorral, közben hozzáadjuk az egy evőkanál vizet.
A liszthez hozzáadjuk a réteslisztet, beleszitáljuk az evőkanálnyi keményítőt ,és a teáskanál sütőport.
Miután összekevertük adjuk hozzá a sárgájához.
Ezt is kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habot!
Mehet is a kivajazott (margarinozott) lisztezett formába,és irány a sütő!
Nem sokban tér el az eredetitől, viszont a keményítő sokkal jobb állagot kölcsönöz neki, nem lesz morzsalékos, könnyen kezelhető rugalmas puha tésztát kapunk!
Krém: 4 kispoharas joghurt
2.5dl tejszín(hullala)
1 cs. zselatin fix
4-8 ek porcukor ízlés szerint
Ezeket össze mixelve már mehet is a két lap közé..
A fondant receptjét kiskuktától hoztam, nekem nagyon bevált. Ezúton is köszönöm!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése