2010. november 29., hétfő

Kajakos gesztenye torta

Anyukám hívott hogy nem szólt ugyan, de már tegnap akart ..hogy  kellene neki egy torta  és már az sem lenne baj ha már most kész lenne.
Persze hát ki is szólna az utolsó utáni pillanatban , ha nem a ő, aki egyébként bármikor tudna:)
Volt otthon még egy kevés kék fondant , még a thomasos tortához  készítettem..
Mivel pasinak készült és tudtam hogy a kajakozás az egyik hobbija, így ebből a témából próbáltam valamit kihozni.
Életem egyik leggyorsabb tortája lett...egy órával később  már meg meg volt töltve , és kb másfél óra múlva teljesen kész volt!

Gesztenye torta felpörgetve!

Hozzávalók: 

1 tojás
1.5 dl tej
2 ek liszt
2 csomag gesztenyepüré,
4 dl tejszín
ízlés szerint meggybefőtt.
 pár kanál csokiöntet
Elkészítés:
A tojást a lisztel simára keverjük, és hozzákeverjük a tejet.  Gőz felett kb két perc alatt összefőzzük,  ki hűtjük. Ha kihűlt hozzákeverjük a 1,5 csomag gesztenye pürét. Felverjük a tejszínt és a  két krémet összekeverjük.
Kész is van a krém!!

A piskótánkat felszeleteljük majd szépen rétegezve töltjük a tortánkat..

2-3 kanál krémet elkenünk a piskótalapon, majd a maradék fél csomag gesztenyénkből apró darabokat dobálunk rá elszórtan, majd  meggyel is megszórjuk.
Egy két kanál csokiöntetet ráhúzunk keresztben, majd jöhet rá a sor krém.
Aztán következő piskóta lap..és ismétlés!
A végén a tortát kívülről is bekenjük a krémmel, és hűtőbe tesszük egy órára, 
és bevonjuk fondant-tal.
Kedvünkre díszítjük!

Tartalmas kiadós, és eszméletlen jó!!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése