2011. május 14., szombat

Ír almatorta

Nagyon szeretem ezt a jó kis süteményt,mert nagyon almás és nem száraz ...
Imádom benne az almadarabkákat:)

Hozzávalók:

5 -6 db alma
15 dkg margarin
12 dkg cukor
18 dkg liszt
3 tojás
1/2 csomag sütőpor
1 cs vanilia cukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 evő kanál rum

Elkészítése:

A hámozott almát szeletekre vágjuk.A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, lassanként adjuk hozzá az egész tojásokat.Majd a sütőporral elkevert lisztet, citromhéjat, sót és a rumot is belekeverjük.A tésztába forgatjuk az almaszeleteket (olyan lesz az alma a tésztával, mint a majonézes krumplisaláta, nem kell megijedni, mert több lesz az alma, mint a tészta).Vajazott, lisztezett formába öntve sütjük 180 fokon kb. 1 óráig.
tepsi mérete: 22x30 cm

A receptet a no salty-ról hoztam ....a-édrienn-től    szívesen ajánlom mindenkinek a  figyelmébe, mert nagyon finom!!
További észrevételeim szerint egy adag nagyon kevés!!!:)

2 megjegyzés: