2011. szeptember 11., vasárnap

Csokoládés gabonapelykeksz







Ehhez a projekthez nem sok közöm van, szinte csak annyi hogy az én konyhámban készült, és hogy isteni finom!!! Ezért hozom nektek is a receptet!
Hátha valaki kedvet kap!:)

Párom unokahúga nálunk vendégeskedett , és mutatott nekem egy ilyen számomra új kekszcsodát, ami mint kiderült az én kedvenc kekszem:)

És íme a recept:

12 dkg puha margarin,
12 dkg kristálycukor,
1 tojás,
10 dkg gabonapehely,
1 ek tej
1 tk vaniliaaroma,
13 dkg liszt
1/2 tk sütőpor,
1 ek kakaópor,
36 dkg csokoládé darabokra törve.

A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, majd a gabonapelyhet, a tejet, és a vanília aromát.  A masszát alaposan kikeverjük.
A liszttel összekeverjük a kakaóport és a sütőport,majd hozzáadjuk a masszához, és ezzel is jó alaposan kikeverjük, és belekeverjük a csokoládé darabokat.

Kivajazott tepsire, kanállal kis halmokat rakva sütjük.  kb 15 percig, 180 °C  -on.
Sütés után , pár percig pihentetjük a tepsiben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése