2012. május 13., vasárnap

Edina tortája


Nagyon készültem már Edinám tortájára! Mindenképp szerettem volna valami újat hozni , illetve vinni.
 S mivel mi a családi összejöveteleinken, mindig valahogy szolidan degeszre esszük magunkat, és a tortához általában már csak éppen hogy, essünk túl rajta alapon látunk hozzá,(mert már senkibe nem fér egy falat sem:) így azt is tudtam hogy most valami nagyon üdítő könnyű finom, és mindenképp többkrémes, valamint gyümölcsös finomság készül!

Így elhatároztam hogy kicsit variálok a krémekkel és teszek bele tejfölt.
Kicsit félve ugyan de nekiveselkedtem, és az eredmény?

Ő lett az aktuális kedvenc!!:)

A díszítést természetesen teljesen az ünnepeltre szabtam, aki imádja a fekete rózsákat , és imád rajzolni! Így az egyik rajzát ami nekem nagyon tetszett , próbáltam a tortára festeni.

Elkészítés:

Nagy tepsiben sütöttem egy 5 tojásos kakaós piskótát , 5 dkg reszelt csokoládéval turbózva.
Plusz egy 10 tojásosat simán amit kettőbe vágtam.
Ezeket a lapokat töltöttem a következő krémekkel:

Erdei gyümis krém:

1 csomag fagyasztott erdei gyümölcsöt 3 ek porcukorral megszórunk és hagyjuk kiolvadni.
Majd felverjük fél liter tejszínnel , és 2 csomag zselatin fix-el.
A végén  1,5- 2,5 dl tejfölt (ízlés szerint) elkeverünk 2-4 ek porcukorral és a krémhez adjuk.
Kóstolgassátok lehet édesebbre , illetve savanykásabbra készíteni.

Csokis krém:

Kb 1 dl tejszínben felolvasztunk 15 dkg csokoládét , majd hozzákeverünk a többi tejszínhez (összesen fél liter) és felverjük, nem túl kemény habbá. Beleteszünk egy zselatin fix-et.
2-3 dl tejfölben elkeverünk 3 ek kakaóport +3 ek porcukrot, és hozzákeverjük a többi krémhez.

Az oldalát tejszínhabbal vontam be amit fél citrom levével ízesítettem.


              És alig várom hogy a legközelebbit készíthessem!:)

1 megjegyzés:

  1. Gyönyörű, személyre szabott és még finom is. Kell ennél több? :-)))

    VálaszTörlés