2012. május 13., vasárnap

Lúdláb torta

Lúdláb torta férjemnek



Hozzávalók:

Tészta: 3 tojás, 3 ek liszt , 3 ek cukor, 1 evőkanál kakaópor, kb fél üveg meggybefőtt

Krémhez: 5dl tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 evőkanál kakaópor, 3 evőkanál cukor, 12dkg vaj, 12 dkg étcsokoládé

Tetejére: 20dkg tortabevonó csokoládé 8dkg margarin összeolvasztva gőz fölött, 3 rúd kinder csoki (olvasztva) a díszítéshez, és pár szem meggy.

Elkészítés:

A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük. Apránként hozzá adjuk a lisztet, a kakaóport, majd beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot. A masszát töltsük sütőpapírral bélelt tortakarikába, és előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral dolgozd el simára. Szüntelenül kevergetve, lassú tűzön főzd sűrűre. A tűzről levéve tördeld bele a csokoládét, és keverd addig, amíg teljesen szétolvad benne. Ha a krém kihűlt, add hozzá a habosra kevert vajat, és a kimagozott, jól lecsepegtetett meggyet. Simítsd, az egészet egyenletesen a tésztakorongra tedd hűtőbe, hogy megdermedjen. A tetejét és az oldalát vond be gőz felett megolvasztott(margarinnal+ csokoládéval). Ha az is kellően megszilárdult, mikróban felolvasztjuk a kinder csokit ,és egy zacsiba kanalazzuk, majd  levágjuk a zacsi sarkát, csak egy kicsit, és tetszés szerint dekoráljuk.Majd meggyszemekkel kidíszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése