Idén erre esett a választás..
Krémhez:
- 8 dl Hullala tejszínhab
- 2 cs Gála főzés nélküli vaniliás pudingpor
- kb 30 dkg vegyes gyümölcsbefőtt: őszibarack, körte, ananász, meggy vagy bármi, ami megfelel az ízlésünknek (jelen esetben őszibarack és körte)
- + 25 dkg eper, aminek a felét beledaraboljuk a többi gyümölcshöz, a szebbjét pedig a dekoráláshoz használjuk fel!
- 5 dkg rumos vízbe áztatott mazsola
- A hozzávalókat egy tálban gépi habverővel felverjük úgy, hogy először a tejszínt öntjük a tálba, 1-2 percig habosítjuk, amíg egy kicsit sűrűsödni kezd, azután adjuk hozzá a pudingport, amivel krém-sűrűségűre keverjük. (Nagyon hamar besűrűsödik, vigyázzunk, nehogy túlverjük, és összecsomósodjon!)
- A krémet 2:1 arányban szétosztjuk. A nagyobbik felébe laza mozdulatokkal egy kanállal belekeverjük az apróra vágott gyümölcsöket (itt kerül bele a mazsola is!)
- A megsült piskótát kihűtjük, kettévágjuk, és az alsó felét tortatálra tesszük. Megkenjük a gyümölcsdarabos krémmel, és beborítjuk a másik piskótalappal, amit óvatosan lenyomkodunk.
- A tortát kívülről a megmaradt (gyümölcsdarabok nélküli) krémmel vonjuk be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése