2010. november 28., vasárnap

Epres oroszkrém

Négyen ünneplünk egyszerre minden év április közepén, így engem ér a megtiszteltetés hogy elkészíthetem a saját szülinapi tortámat is minden évben!
Idén erre esett a választás..
Krémhez:

  • 8 dl Hullala tejszínhab
  • 2 cs Gála főzés nélküli vaniliás pudingpor
  • kb 30 dkg vegyes gyümölcsbefőtt: őszibarack, körte, ananász, meggy vagy bármi, ami megfelel az ízlésünknek (jelen esetben őszibarack és körte)
  • + 25 dkg eper, aminek a felét beledaraboljuk a többi gyümölcshöz, a szebbjét pedig a dekoráláshoz használjuk fel!
  • 5 dkg rumos vízbe áztatott mazsola
  1. A hozzávalókat egy tálban gépi habverővel felverjük úgy, hogy először a tejszínt öntjük a tálba, 1-2 percig habosítjuk, amíg egy kicsit sűrűsödni kezd, azután adjuk hozzá a pudingport, amivel krém-sűrűségűre keverjük. (Nagyon hamar besűrűsödik, vigyázzunk, nehogy túlverjük, és összecsomósodjon!)
  2. A krémet 2:1 arányban szétosztjuk. A nagyobbik felébe laza mozdulatokkal egy kanállal belekeverjük az apróra vágott gyümölcsöket (itt kerül bele a mazsola is!)
Összeállítás:
  1. A megsült piskótát kihűtjük, kettévágjuk, és az alsó felét tortatálra tesszük. Megkenjük a gyümölcsdarabos krémmel, és beborítjuk a másik piskótalappal, amit óvatosan lenyomkodunk.
  2. A tortát kívülről a megmaradt (gyümölcsdarabok nélküli) krémmel vonjuk be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése