2010. november 29., hétfő

Kék rózsás


Piskóta:
6 tojás, 12 dkg cukor , 12 dkg liszt , 1 ek rétesliszt,1 ek étkezési keményítő, 1 ek víz, 1 kk  sütőpor, csipet só.

A fehérjéket habbá verjük egy csipet sóval.
A sárgájákat is fel habosítjuk amennyire lehet a cukorral, közben hozzáadjuk az egy evőkanál  vizet.
A liszthez hozzáadjuk a réteslisztet, beleszitáljuk  az evőkanálnyi keményítőt ,és a teáskanál sütőport.
Miután összekevertük adjuk hozzá a sárgájához.
Ezt is kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habot!
Mehet is a kivajazott (margarinozott) lisztezett formába,és irány a sütő!


Nem sokban tér el az eredetitől, viszont a keményítő sokkal jobb állagot kölcsönöz neki, nem lesz morzsalékos, könnyen kezelhető rugalmas puha tésztát kapunk!


A torta oroszkrémmel volt töltve melynek receptjét a kémek között megtaláljátok!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése