2011. február 1., kedd

Narancsos-vaníliás kifli

Valami édes puha krémes és vaníliás finomságra vágytam, így neki eredtem és szét néztem a blogok közt.
Végül aztán úgy döntöttem hogy Receptek nem csak ínyenceknek és Tücsökbogár két teljesen más receptjéből, és az én egyéni módosításaimból egy újabb receptet gyúrok össze.
Ajánlom a figyelmetekbe, mert hihetetlen mennyiség fogyott el pillanatokon belül, és ettől  jobb ajánlás nem is kell egy süteménynek!......és ezek a mennyei illatok!!!


Tésztához: 
90 dkg liszt,
csipet só,
 4dl tej,
1cs szárított élesztő,
4 tojás,
25dkg margarin,
6 ek kristálycukor,
fél narancs reszelt héja
2 tojássárgája a kenéshez.

Krém: 
2 tojás,
4 ek liszt,
4 dl tej,
5 ek kristálycukor,
1 cs vaníliás cukor,
fél narancs reszelt héja 

Az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatom.
A margarint habosra keverem a tojássárgájával, majd hozzáadom a kissé felvert tojásfehérjét, a reszelt narancshéjat és az élesztős tejet.
A lisztet megsózom, majd csinálok egy mélyedést, és beleöntöm a "masszát".
Kidolgozom a tésztát alaposan míg lejön teljesen a tál széléről, ha szükséges adok hozzá még lisztet vagy tejet.
Meleg helyen legalább egy órát pihentetem.

Addig elkészítem a krémet, gőz fölött összefőzőm a hozzávalókat.


Majd négy részre osztom a tésztát és kör alakúra nyújtom, kb fél centis vastagságra.
Átlósan feldarabolom, ráteszek egy-egy kanál krémet , és feltekerem a kifliket.


 A végén két tojássárgáját elkeverek egy kevés tejjel és lekenem vele őket.
Kb. 180 fokon 20-22 perc alatt készre sütöm!

3 megjegyzés:

  1. Köszönöm! Adnék belőle szívesen..gyere kóstold meg!! :)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon guszta lett:-)
    Majd kérlek nézz be hozzám!

    VálaszTörlés