2011. február 19., szombat

Pizza ahogy mi szeretjük

Nagyon szeretjük a pizzát!
Szinte nem telik el úgy hét , hogy ne kerülne az asztalra!
Nem volt ez mindig így.
A sima paradicsmos változat manapság is egy-két havonta ismétlődik nálunk, de történt egyszer hogy a sógornőm lepényt készített hasonló formációban, és ez teljesen új lehetőségeket tárt fel előttem.
Elvégre miért is ne??
Szeretem mert nem aggódok a gyerekek miatt, nem kapnak túl erős fűszeres ételt így. Főleg mivel ők is nagy pizzaevők!

S akkor most jön a recept...hátha valaki kedvet kap:)



Az alaptészta :
1 kg liszt,  1 ek só,  1 ek cukor, 1 cs szárított élesztő,  2 ek olaj,  6-7 dl tej ( lisztfüggő)
fél kávéskanál bazsalikom.,  fél kávéskanál oregánó.

2 dl tejben felfuttatom az élesztőt a cukorral. Majd a többi hozzávalóval kidolgozom a tésztát.
Előre összesen 6 dl tejet szoktam hozzáadni..aztán még hozzálocsolgatok, amíg látom hogy nem veszi fel a lisztet.
Letakarom a tálat, és hagyom pihenni egy órát.
Két részre osztom , kinyújtom és jöhet a feltét.
Kell 1-1 nagy dobozos tejföl , mindkét pizzára.
A többi hozzávalót felezni kell: 1 db kaliforniai paprika, 40 dkg párizsi (apró kockára vágva), 1 db konzerv csemege kukorica,  30 dkg sajt.
Majd 15 perc sütő.
Készíthetjük ezt is mint bármelyik pizzát, bármilyen variációban.
Lehet kolbásszal, szalonnával, tojással , lapkasajttal, gombával...stb
Egyszóval bátran a kísérletezéssel!! Mindennel finom!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, imádom a házi pizzát

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretjük mi is, részünkről a fokhagymás-tejfölös-hagymás-szalonnás a bármikor bármennyi befutó.

    VálaszTörlés
  3. Jól hangzik! Jó hogy itt vagytok!!!
    örülök nektek!

    VálaszTörlés