2011. szeptember 12., hétfő

Trópusi gyümölcstorta


Trópusi gyümölcstorta narancskrémmel


Hozzávalók: (20 szeletes piskótához)
2 db narancs, fél ananász, 10 dkg eper, 2 fürt szőlő, 1 db mangó, 2 db őszibarack.
Kókuszreszelék,zselatin fix

Tetejére:
zselatin
(én Dr. Oetker Expessz Tortazselét használtam)

Narancskrémhez:
2 tojásból, 4 ek lisztből, 3 dl tejből gőz fölött krémet főzünk.
Belereszeljük 1 narancs héját ,és és a levének kb felét hozzáöntjük.
A kihűlt krémhez hozzáadunk 1/2 liter felvert  tejszínt és egy zselatin fixet.
A gyümölcsből tetszőleges arányban rakunk a krémbe, a többit a díszítéshez használjuk.
(én ananászt, őszibarackot, és mangót tettem hozzá)

Kókuszreszelékkel és a maradék krémmel díszítjük.




11 megjegyzés:

  1. Hűha, ez aztán finomnak néz ki!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, azok a sok finom gyümölcsök rajta! De szívesen megennék most egy szeletet!:-))

    VálaszTörlés
  3. Jaj milyen szivesen ennek belole....nagyon jol nez ki.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon csini torta! Nem mellékesen milyen finom illata és íze lehetett! Ilyenkor le szoktad zselézni a gyümölcsöket? Mit használsz hozzá?

    VálaszTörlés
  5. Csodásan néz kis és biztos nagyon finom volt a sok gyümölccsel.

    VálaszTörlés
  6. Csodálatos!!! Nagyon szeretem az ilyen gyümölcsös tortákat. A krém pedig nagyon finom lehet, el is mentem a receptet.:)

    VálaszTörlés
  7. Köszi szépen nagyon aranyosak vagytok!!!:)

    Gabi!
    Köszi:) Igen Dr Oetker Zselatint használtam és kanalanként öntöm rá.:)

    Gizi!
    Köszi! Tényleg finom krém, szoktam simán gyümölcs nélkül is készíteni,narancstortának:)

    VálaszTörlés
  8. Gusztusos, szép, finom lehetett!

    VálaszTörlés
  9. Csodás ez a torta, imádom a gyümolcstortákat.

    VálaszTörlés