Trópusi gyümölcstorta narancskrémmel
Hozzávalók: (20 szeletes piskótához)
2 db narancs, fél ananász, 10 dkg eper, 2 fürt szőlő, 1 db mangó, 2 db őszibarack.
Kókuszreszelék,zselatin fix
Tetejére:
zselatin
(én Dr. Oetker Expessz Tortazselét használtam)
Narancskrémhez:
2 tojásból, 4 ek lisztből, 3 dl tejből gőz fölött krémet főzünk.
Belereszeljük 1 narancs héját ,és és a levének kb felét hozzáöntjük.
A kihűlt krémhez hozzáadunk 1/2 liter felvert tejszínt és egy zselatin fixet.
A gyümölcsből tetszőleges arányban rakunk a krémbe, a többit a díszítéshez használjuk.
(én ananászt, őszibarackot, és mangót tettem hozzá)
Kókuszreszelékkel és a maradék krémmel díszítjük.
Nagyon csinos!!
VálaszTörlésHűha, ez aztán finomnak néz ki!
VálaszTörlésNagyon guszta, azok a sok finom gyümölcsök rajta! De szívesen megennék most egy szeletet!:-))
VálaszTörlésJaj milyen szivesen ennek belole....nagyon jol nez ki.
VálaszTörlésNagyon guszta, biztos fincsi is!
VálaszTörlésNagyon csini torta! Nem mellékesen milyen finom illata és íze lehetett! Ilyenkor le szoktad zselézni a gyümölcsöket? Mit használsz hozzá?
VálaszTörlésCsodásan néz kis és biztos nagyon finom volt a sok gyümölccsel.
VálaszTörlésCsodálatos!!! Nagyon szeretem az ilyen gyümölcsös tortákat. A krém pedig nagyon finom lehet, el is mentem a receptet.:)
VálaszTörlésKöszi szépen nagyon aranyosak vagytok!!!:)
VálaszTörlésGabi!
Köszi:) Igen Dr Oetker Zselatint használtam és kanalanként öntöm rá.:)
Gizi!
Köszi! Tényleg finom krém, szoktam simán gyümölcs nélkül is készíteni,narancstortának:)
Gusztusos, szép, finom lehetett!
VálaszTörlésCsodás ez a torta, imádom a gyümolcstortákat.
VálaszTörlés