2011. október 9., vasárnap

Jármű torták hétvégéje

Nem szeretek jármű tortákat készíteni! Szerintem nem vagyok ezzel egyedül...
Legjobban azok a torták hoznak lázba, amik életre kelnek vagy legalábbis egy pillanatra elgondolkoztatják a szemlélőt, hogy ez akár igazi is lehetne!!!
Mint például az előző tortám , ami igazi kihívás volt számomra. Élveztem is minden percét a készítésének!

Aztán szeretem még a különböző ötletek alapján díszített , dekorált tortákat is, (a sablonos tömeg gyártottakat viszont semmiképp!!!)
De legkevésbé akkor is a járműveket szeretem..:(
( kivételek ez alól a mesefigurás torták )
Mert hát ugye hogy is lehetne élethű egy autó,  fehér, szürke, vagy fekete szélvédővel, és hogyan is lehet élethű formát faragni úgy, hogy egy bizonyos szeletszám épp stimmeljen,és a többi apró részletet már nem is sorolnám,mert nem ez a probléma forrása.
Mert bár ugyan az idő mostanság a legnagyobb ellenségem, de igyekszem én ezt, nem kispórolni a munkáimból, viszont előre rettegek hogy valami gagyi furmányosság lesz a végeredmény!!!
Mert hasonlítani sok mindenre fog majd ,csak nem az élethű mására...és ez lelomboz.

És persze ugyanakkor inspirál is , elvégre mások is megoldják valahogy , és még az is lehet , hogy ugyan ezekkel a gondolatokkal kezdenek hozzá, a végeredmény viszont sokszor teljesen rendben van...Hiszen ez egy Torta!...Talán csak saját munkáját nézi ennyire kritikusan az ember??
Nem tudom ,de néha jó lenne más szemével látni!!!

A héten viszont volt alkalmam "kezeltetni " magam jármű ellenes tortás fóbia ellen , mert becsúszott három is!
Kisebb nagyobb hibákkal ,de  hatalmas lelkesedéssel próbáltam beleadni mindent, remélve hogy egy kis ideig megint nem kell majd ilyen műveletekre vetemednem!






4 megjegyzés:

  1. Szerintem pedig a jármű megformálása is lehet annyira jó hogy azt mondja az ember teljesen olyan mint az igazi! Mint ezek itt nagyon jól néznek ki, elkészítése nem mindenkinek ennyire egyértelmű mint Neked és ezért vagy profi! Aki csodálja az meg én vagyok !:)

    VálaszTörlés
  2. A saját munkáját mindenki kritikusabban látja :) Szerintem viszont nincs bennük kivetnivaló :)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem gyönyörűek lettek, még ha nem is ez a kedvenc témád. :)))

    VálaszTörlés
  4. Éva! Tejszínhab! Petra!
    Köszönöm szépen nagyon kedvesek vagytok:)

    VálaszTörlés