2010. november 30., kedd

Csoki krém ...két féleképp

Az egyik egy főzött csokis krém. Egyszerűen elkészíthető és nagyon finom.
Ajánlom mindenkinek.
Hozzávalók:
2 tojás
4 ek liszt
3 dl tej

15 dkg porcukor
15 dkg margarin

2 tábla étcsokoládé
(mogyorókrém)

A tojást és a lisztet kikeverjük csomómentesre majd hozzáöntjük a tejet.
Gőz fölött kb két perc alatt sűrű krémet főzünk, majd amíg még forró belekockázunk másfél- két tábla csokoládét ízlés szerint.Majd újra át keverjük amíg el nem olvad.
Időnként megkeverve hagyjuk kihűlni .
Én ilyenkor szoktam felszelni a piskótám, és közben habosra keverem a margarint a porcukorral.
Ha kihűlt a krém , mehet bele a porcukros margarin.
De itt még nincs vége...ilyenkor jön ami igazán megdobja...2-4 ek mogyorókrém ízlés szerint.

Tipp sportszelet imádóknak:
a krémfőzésnél olvasszatok bele egy sport szeletet is és kevés rummal még különlegesebb krémet lehet gyorsan egyszerűen kreálni!

A másik krém egy főzött csokis tejszínes krém ,alapjaiban ugyanez, de egy könnyebb krémesebb habosabb változat.
A változtatás csak annyi hogy a végén nem margarinnal ,hanem tejszínnel habosítjuk 3-5 dl ízés szerint.
És porcukorból is ízlés szerint teszünk csak pár kanállal , hiszen a tejszín is édesít.
Nálam most ez áll az első helyen mióta kipróbáltam.
Nem volt itthon elég margarinom, viszont volt tejszínem, és gondoltam hogy jó lesz ez is, hiszen az oroszkrém alapja is ez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése