Egyszerű, könnyű elkészíteni is, és finom!
á
Recept: egy nyolc tojásos piskótához mérve:)
3 csomag vaníliás pudingpor, 9 dl tej
2 üveg meggybefőtt
5 dl meggybefőtt lé
egy csomag Horváth Rozi Zselatin
Először is a szokott módon sütünk 8 tojásból egy szép nap tepsiben egy szép nagy piskótát.
Majd főzük egy jó sűrű pudingot , ráöntjük a piskótánkra és hagyjuk kihűlni.
Addig bohóckodhatunk a zselatinunkkal, persze ezt senki se vegye magára, de én azért szoktam!!
Először kevés lébe leáztatom a zselatint , majd gőz felett sima állagúra keverem, oldom.
Majd hozzáöntöm a többi levet is, és idáig hibátlan.
Aztán a pudingra rászemezgetem szépen a meggyet, és közben kevergetem, és szugerálom a zselatint, majd amikor úgy érzem nem történik semmi, elkezdek vele rohangálni az erkélyre, aztán behozom nehogy megdermedjen teljesen, de akkor már késő!!!
Aztán újra langyosítom, újra szugerálom és újabb fél óra és már kész is!
És ezt még fokozni is képes vagyok!
Hiába mindenki másban jó, én ebben vagyok verhetetlen!!!:)
Szóval nem sokszor szoktam én ilyent sütni, mert a tétlenséghez türelmetlen vagyok:)
Pedig ezt a sütit, nagyon szeretem ám!!
Nagyon ínycsiklandó ez a meggyes süti! A zselatinnal és is szoktam így "bohóckodni" :))))))
VálaszTörlés