Párom kedvenc sütije!!!
De nem bánom hogy sűrűn kell legyártanom , mert egyszerű elkészíteni, és bevallom én sem tudok neki ellenállni.
Hozom a receptet is :
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 1 ek rum
- 1 kk szódabikarbóna
- 5 dkg margarin
- 1 ek méz
Krémhez:
- 1 l tej
- 2 ek liszt
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 3 tojássárgája
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- fél l lehűtött Hulala tejszín
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, két részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán két lapot sütünk belőle.
- Rövid ideig, kb 3-4 percig, és kb. 200 fokon sütjük. (Forrón szinte nyersnek tűnik annyira puha, kihűlve azonban keménnyé válik) A felső lapot előre felkockázzuk.még melegen!!!
- A krémhez,először a lisztet a pudingporral összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, és apránként hozzá öntjük a tejet, óvatosan hogy ne legyen csomós. Ezután tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
- Amíg hűl a krémünk, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a pudingos krémünk, összekeverjük a cukros margarinnal.
- Az előre lehűtött Hulala tejszínt kemény habbá verjük.
- Az alsó tésztalapot kicsi rummal meglocsoljuk, majd rákenjük a krémet, erre a kemény Hulala habot. (A krémeket szépen, simítsuk el.) Az előre felkockázott tésztalapokat rátesszük a tetejére és porcukorral meghintjük.
- Egy éjszakát hűtőben pihentetjük!
Majd másnap a kockák mentén felszeljük!
Gyönyörűek,és nagyon guszták,ebből a mennyiségből hány darab lesz,és mekkorák?:-)
VálaszTörlésSzia Ditta!
VálaszTörlésKöszönöm:)
15 db lesz -ebből 12 ugyanabban a szép tetemes méretben mint a cukrászdai a sor végén három nem szokott egészre kijönni, de azoknak általában még tálalás előtt lába kél:)
Elkészítettem :) A legjobb, eddigi sütim. köszi :) A családom is köszöni. De nagyon
VálaszTörlésBeastie!
VálaszTörlésNagyon örülök neki:)
Jó étvágyat hozzá!!!
és ma újból nekifutok, de most van időm s profi leszek, hála a sok jó tanácsnak........
VálaszTörlésÖrülök Beastie!!!
VálaszTörlésLassan már a kis ujjadból kirázod:)
nos, születésnapra vittem, jó időbeosztással jól is sikerült. most már csak a tészta lapok egyenletességére kell kitalálnom valamit, hogy alul-felül ugyanolyan, nem vastag legyen.... és aki ette, áldotta a szakácsot én pedig továbbítom-e kedves szavakat Neked. Köszönjük :)
VálaszTörlésNagyon kedves vagy Beastie!!!
VálaszTörlésIgazán örülök az örömödnek!... jól is jön egy két ilyen süti a tarsolyban, amivel nem lehet mellényúlni:) s ez pont azok közé tartozik:)
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a receptre.Azt hiszem, anyák napjára meg is sütöm.
VálaszTörlés:)
VálaszTörlésNahát! Egyszer bődült régen ettem ilyet, és most megvan a titok! :) Majd jövök a dicsérettel, mert az lesz belőle, ilyen recept mellett! :D
VálaszTörlésLegyen úgy!!:) Kíváncsian várom a fejleményeket! Mi nagyon szeretjük!
Törlés