2010. december 29., szerda

Felhő szelet

Párom kedvenc sütije!!!
De nem bánom hogy sűrűn kell legyártanom , mert egyszerű elkészíteni, és bevallom én sem tudok neki ellenállni.
Hozom a receptet is :

Hozzávalók a tésztához:
 
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek rum
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 5 dkg margarin
  • 1 ek méz
Krémhez:
  • 1 l tej
  • 2 ek liszt
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 3 tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • fél l lehűtött Hulala tejszín
Elkészítés:
  1. A tészta hozzávalóit  összedolgozzuk, két részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán két lapot  sütünk belőle.
  2. Rövid ideig, kb 3-4 percig, és kb. 200 fokon sütjük. (Forrón szinte nyersnek tűnik annyira puha, kihűlve azonban keménnyé válik) A felső lapot előre felkockázzuk.még melegen!!!
  3. A krémhez,először a lisztet a pudingporral összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, és apránként  hozzá öntjük  a tejet, óvatosan hogy ne legyen csomós. Ezután tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  4. Amíg hűl a krémünk, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a pudingos krémünk, összekeverjük a cukros margarinnal.
  5. Az előre lehűtött Hulala tejszínt kemény habbá verjük.
  6. Az alsó tésztalapot kicsi rummal meglocsoljuk, majd rákenjük a  krémet, erre a kemény Hulala habot. (A krémeket szépen,  simítsuk el.) Az előre felkockázott tésztalapokat rátesszük a tetejére és porcukorral meghintjük.
  7. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük!
          Majd másnap a kockák mentén felszeljük!

12 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek,és nagyon guszták,ebből a mennyiségből hány darab lesz,és mekkorák?:-)

    VálaszTörlés
  2. Szia Ditta!
    Köszönöm:)
    15 db lesz -ebből 12 ugyanabban a szép tetemes méretben mint a cukrászdai a sor végén három nem szokott egészre kijönni, de azoknak általában még tálalás előtt lába kél:)

    VálaszTörlés
  3. Elkészítettem :) A legjobb, eddigi sütim. köszi :) A családom is köszöni. De nagyon

    VálaszTörlés
  4. Beastie!
    Nagyon örülök neki:)
    Jó étvágyat hozzá!!!

    VálaszTörlés
  5. és ma újból nekifutok, de most van időm s profi leszek, hála a sok jó tanácsnak........

    VálaszTörlés
  6. Örülök Beastie!!!
    Lassan már a kis ujjadból kirázod:)

    VálaszTörlés
  7. nos, születésnapra vittem, jó időbeosztással jól is sikerült. most már csak a tészta lapok egyenletességére kell kitalálnom valamit, hogy alul-felül ugyanolyan, nem vastag legyen.... és aki ette, áldotta a szakácsot én pedig továbbítom-e kedves szavakat Neked. Köszönjük :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon kedves vagy Beastie!!!
    Igazán örülök az örömödnek!... jól is jön egy két ilyen süti a tarsolyban, amivel nem lehet mellényúlni:) s ez pont azok közé tartozik:)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a receptre.Azt hiszem, anyák napjára meg is sütöm.

    VálaszTörlés
  10. Nahát! Egyszer bődült régen ettem ilyet, és most megvan a titok! :) Majd jövök a dicsérettel, mert az lesz belőle, ilyen recept mellett! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legyen úgy!!:) Kíváncsian várom a fejleményeket! Mi nagyon szeretjük!

      Törlés