Az egyik legfinomabb süti a repertoárból!
Nem lehet vele mellé nyúlni, egyszerűen überel , és feledtet minden mást....
Mindenkinek ajánlom hogy próbálja ki , aki még eddig nem tette volna!
Tésztához:
50 dkg liszt + egy késhegynyi fahéj
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 cs. vaniliás cukor
1 cs. sütőpor
3 tojás + 1 fehérje ...és az 1 sárgája majd a kenéshez:)
A margarint elmorzsoljuk a liszttel.
Hozzáadjuk a porcukrot..a vaniliás cukrot, és a sütőport ,majd a tojásokat ,és készre gyúrjuk.
Azután míg a tölteléket elkészítem letakarva hűtőbe dobom!
Ettől még jobb lesz!! Kifejezetten jót tesz neki.
Akár előző este is el lehet készíteni, így másnap kb 15 perc alatt kész is van a vendégváró piténk, ami nem fog csalódást okozni!
Két cipóra osztom, majd azt is ketté vágom.... (ebből az adagból 2 piténk lesz, vagy 1 nagy tepsivel)
Töltelék:
900 grm erdei gyümölcs + 15 dkg cukor / kivéve cukrozott befőttnél/
12 dkg liszt
60 ml tej
10dkg cukor
A lisztet a tejjel, és a gyümölcs levével simára keverjük.
A gyümölcsöt a cukorral forrásig hevítjük, és hozzáöntjük a lisztes gyümölcslét. Besűrítjük.
/Lehet meggyel, cseresznyével ,vagy almával is készíteni/
A négy lapot egyesével kinyújtjuk a kerek sütő formánk méretére , megtöltjük a gyümölcs masszánk felével...és beborítjuk tésztával. Aztán a másikat is.
Tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk!
3-4 fokozaton készre sütjük!
Áfonya öntettel tálaljuk.....és felejthetetlen élményt varázsolunk!!
ez nagyon nagyon csábító :) csorog belőle a piros lé. Amerikában készült hasonló felfogású pite, ahol voltam, de ott fahéj és alma volt a belevaló. ISTENI!
VálaszTörlésSzia Beastie!
VálaszTörlésÖrülök hogy itt vagy te is!
Valóban amerikai a stílus , és egyszerűen mámorító az íze. Eddig én is raktam fahéjt a gyümölcshöz is, de most új fajtát vettem (Bonita)ami egész szemekben volt frissen lefagyasztva. Így most hagytam hogy csak a friss gyümölcs íze érvényesüljön.
Az almás fahéjas változatot is készítettem már, és ezzel a megoldással pont olyan mint a pékségekben a pite, de az erdei viszi a pálmát!!
Nemrég próbálkoztam egy kakaós tészta alapú lemon curd pie sütivel, ott a tészta nem lett a barátom, kemény, recsegve össze. Megpróbálom mégis. Mert azért ez más. Mekkora az a torta forma? Nekem hagyományos, 26-cm-es kapcsos forma van otthon, remélem abban is jól sikerül. Bár már illene valamiféle pite formát is keresnem :)
VálaszTörlésSzia! Az én formám is 26-os és kettő jön ki ebből mennyiségből:)
VálaszTörlésÉs szokott is egy maroknyi kimaradni, ezt mindig odaadom a lányaimnak játszani, míg a többit elkészítem, mondjuk én úgy szeretem ha ilyen vékony a tészta.
Akár tepsiben is sütheted, akkor az összes mennyiség elfogy egyszerre.
A lemon curd -ben úgy nézem nagyon kevés a vaj, szerintem azért kemény és száraz.
Mindenesetre szerintem ezt a pitét kár lenne kihagyni:) Írj ha fejlemény van..kíváncsian várom!
Elkészült, pite formában, akkora siker lett, hogy őrület, sorra készítik el a bloggerek szerte a világon :) köszi Neked :)
VálaszTörlésNagyon szupi!!!!!
VálaszTörlésMár nem hiába hogy létre jött a blogom!!!:)
Elkészítettem ezt a pitetortát (igaz, több csatornán keresztül találtam rá), de azt gondolom, muszáj nálad is jeleznem, hogy nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésEgyébként gyönyörűek a tortáid!
Idejöttem én is. Láttam Beastie-nél meg már sok bloggernél...se az aldiban, se a lidlben nem volt erdei gyümölcs mix. :( De amint beszerzek csinálom én is! :D
VálaszTörlésSzia! Én az aldiban vettem mélyhűtött erdei gyümölcsös mixet. A torták után volt..szokott lenni mellette eper is.:) De lehet nem mindegyik aldiban van
TörlésÍrtam is, hogy nem kell erdei gyümölcs, piros legyen és lédús, azzal már jól sikerül :)
VálaszTörlésBeastie: de én olyannal szeretném, mert azt szeretem :)
VálaszTörlés