2010. november 29., hétfő

Ápolónőnek

Tejszínes csokikrémmel:)
 

Úgy szeretnék egyszer igazán szép színű vörös rózsákat készíteni, de valahogy nem találom el az arányokat ezekkel a por festékekkel. Na de majd csak lesz nekem is gél állagú minden színből, azzal talán ügyesebb leszek! Addig meg próbálkozom!


Tejszínes csokoládé krém:
5 dl Hullala tejszín habbá verve, 1,5 -2 tábla étcsoki
A csokoládét mikróban felolvasztom ügyelve rá hogy ne hevüljön fel csak elolvadjon.
Pár kanál tejszínnel összemixelem, majd hozzákeverem a többi habhoz.
Lehet még sport szelettel és rummal tovább bolondítani.

Van ennek a krémnek egy másik változata is a ganache, melynél először a tejszínt forraljuk fel és utána adjuk hozzá a csokoládét, majd ha kihűlt habbá verjük.
Ez egy francia krém, bonbonok töltelékeként is szolgál , trüffelként is emlegetik.
Lehet kísérletezni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése