Nagyon szeretjük a pizzát!
Szinte nem telik el úgy hét , hogy ne kerülne az asztalra!
Nem volt ez mindig így.
A sima paradicsmos változat manapság is egy-két havonta ismétlődik nálunk, de történt egyszer hogy a sógornőm lepényt készített hasonló formációban, és ez teljesen új lehetőségeket tárt fel előttem.
Elvégre miért is ne??
Szeretem mert nem aggódok a gyerekek miatt, nem kapnak túl erős fűszeres ételt így. Főleg mivel ők is nagy pizzaevők!
S akkor most jön a recept...hátha valaki kedvet kap:)
Az alaptészta :
1 kg liszt, 1 ek só, 1 ek cukor, 1 cs szárított élesztő, 2 ek olaj, 6-7 dl tej ( lisztfüggő)
fél kávéskanál bazsalikom., fél kávéskanál oregánó.
2 dl tejben felfuttatom az élesztőt a cukorral. Majd a többi hozzávalóval kidolgozom a tésztát.
Előre összesen 6 dl tejet szoktam hozzáadni..aztán még hozzálocsolgatok, amíg látom hogy nem veszi fel a lisztet.
Letakarom a tálat, és hagyom pihenni egy órát.
Két részre osztom , kinyújtom és jöhet a feltét.
Kell 1-1 nagy dobozos tejföl , mindkét pizzára.
A többi hozzávalót felezni kell: 1 db kaliforniai paprika, 40 dkg párizsi (apró kockára vágva), 1 db konzerv csemege kukorica, 30 dkg sajt.
Majd 15 perc sütő.
Készíthetjük ezt is mint bármelyik pizzát, bármilyen variációban.
Lehet kolbásszal, szalonnával, tojással , lapkasajttal, gombával...stb
Egyszóval bátran a kísérletezéssel!! Mindennel finom!
Nagyon guszta, imádom a házi pizzát
VálaszTörlésNagyon szeretjük mi is, részünkről a fokhagymás-tejfölös-hagymás-szalonnás a bármikor bármennyi befutó.
VálaszTörlésJól hangzik! Jó hogy itt vagytok!!!
VálaszTörlésörülök nektek!