2011. szeptember 11., vasárnap
Zserbó
Tésztához:
50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 db tojás, 2 tojássárgája,3 ek kristálycukor, 1 dl tej, 2 dkg élesztő, só.
Töltelékhez:
60 dkg dió, 30 dkg cukor, 1 liter baracklekvár, 1 dl rum.
Mázhoz:
5 ek porcukrot, 3 ek forró vizet, 2 ek kakaót, és 5 dkg vajat, gőz fölött felolvasztunk.
Majd hozzáadunk 10-15 dkg csokoládét.
Az élesztőt a tejjel, és a cukorral felfuttatjuk.
Az átszitált lisztet összedolgozzuk a margarinnal, a felvert tojásokkal, pici sóval és az élesztős tejjel.
Három egyenlő részre osztjuk , cipókat formázunk belőle, és kinyújtjuk 3mm vastagságúra.
A diót a porcukorral elkeverjük.
Sütőpapírt teszünk a tepsibe, és rétegezzük ...
Tészta, baracklekvár, rummal meglocsolt dió, kakaópor kb 1-1 ek.
Tűvel megszurkáljuk a rétegeket, és készre sütjük.
Ha kihűlt elkészítjük rá a csokimázat, és pihentetjük egy napot.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta, igen szeretjük. Jó régen sütöttem zserbót, nem nagyon kapok diót mostanában.
VálaszTörlésNagyon szép lett!
VálaszTörlésAnyum is sokszor sütötte régebb, de már rég nem készítette. Nagyon szépek lettek.
VálaszTörlésA zserbóról valahogy mindig úgy gondoltam, hogy igen körülményes az elkészítése. Sőt, minden egyes laponként süteményről így gondolom... (én, a türelmetlen) De most látom, hogy ezt valójában egyben kell megsütni! :) Hát, ma is tanultam valamit!
VálaszTörlésEgyszer csak ki kell, hogy próbáljam! Páran örülnének neki a családból! :)
Ez igen! Szuperguszta. :)))
VálaszTörlésKöszi lányok:)
VálaszTörlés