2011. november 1., kedd
Házi sós keksz
Ezt a kekszet ,egy nagyon jó kis egyszerű családi recept alapján sütöttem.
Nagyon kedvelt csemege nálunk, és kicsit nosztalgikus élményt is nyújt számomra a sütése!
Emlékszem még hogy a nagymamám is sokszor sütötte, utána pedig anyukám...akinek már én gömbölygettem kölyökként a tésztát.
És nem tagadom kissé meghatottan , fülig érő lelkesedéssel :).... szóval nagyon boldog voltam mikor az én két kis hercegnőm is, szorgosan gömbölygette órákon át a tésztát!
Annyira büszkék voltak magukra, hogy ezt ők csinálták!!
(Én is!!!)
Hozzávalók:
1 kekszsütő!
1 kg liszt
1 kocka Ráma
25 dkg sajt reszelve
1 csomag sütőpor
2 db tojás
tej (amennyit felvesz)
só (kb egy evőkanál)
kömény , ízlés szerint
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szia! Egy kérdésem lenne: megsülve finom ropogósak a tallérok? (sütöttem már más recept alapján, és az nem ropogott). Köszönöm! Timi
VálaszTörlés