Hozzávalók:
Tészta: 3 tojás, 3 ek liszt , 3 ek cukor, 1
evőkanál kakaópor, kb fél üveg meggybefőtt
Krémhez: 5dl tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1
evőkanál kakaópor, 3 evőkanál cukor, 12dkg vaj, 12 dkg étcsokoládé
Tetejére: 20dkg tortabevonó csokoládé 8dkg margarin összeolvasztva gőz fölött, 3 rúd kinder csoki (olvasztva) a díszítéshez, és pár szem meggy.
Elkészítés:
A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük. Apránként hozzá adjuk a lisztet, a
kakaóport, majd beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot. A masszát töltsük
sütőpapírral bélelt tortakarikába, és előmelegített sütőben 180 fokon 18-20
perc alatt megsütjük. A
krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral dolgozd el simára. Szüntelenül
kevergetve, lassú tűzön főzd sűrűre. A tűzről levéve tördeld bele a csokoládét,
és keverd addig, amíg teljesen szétolvad benne. Ha a krém kihűlt, add hozzá a
habosra kevert vajat, és a kimagozott, jól lecsepegtetett meggyet. Simítsd, az
egészet egyenletesen a tésztakorongra tedd hűtőbe, hogy megdermedjen. A tetejét
és az oldalát vond be gőz felett megolvasztott(margarinnal+ csokoládéval). Ha az is kellően
megszilárdult, mikróban felolvasztjuk a kinder csokit ,és egy zacsiba kanalazzuk, majd levágjuk a zacsi sarkát, csak egy kicsit, és tetszés szerint dekoráljuk.Majd meggyszemekkel kidíszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése